Száguldás



A párkapcsolat olyan, mintha egy önkéntes, romantikus munkahelyen dolgoznál, és a céges ajándék sem maradhat el. 

Szívvel lélekkel dolgozol benne, ha nem akkor csak a selejtet gyártod. A lelkek, amikor egymásra találnak, az olyan, mintha a láva találkozna a tengerrel. Sisteregve, forrongva csapnak az egekig a kedélyek és néha szélsőséges, de boldog hangulatok gőze. Minden ami lángoló szerelemmel kezdődik, hogy meddig tart, csak attól függ, ki mennyit és mit hoz bele. Olyan, ez mintha egy Ferrari közlekedne a belvárosban, nagy hangon brummogva, de az erejének csak a századrészét használva, pedig a hangja ugyanolyan éles és szenvedélyesen hangos. 
Mi történne, ha kihasználná ezt a lóerőt amit tud? 
Talán ügyes sofőrök akadnak, akik nem okoznának balesetet, de a büntetés nem maradna el a gyorshajtás miatt. 
Ilyen egy kapcsolat is? Miért nem lehet gyorsan hajtani? 
Persze lehet, de az együttélés közben sokszor olyan dolgok történhetnek, amely olyan, mintha a benzintankba pottyantanánk egy kockacukrot. Előbb utóbb megáll a motor. 
Ezért mindig tiszta üzemanyagot kell tudni felvenni és óvatosan, biztonságosan bezárni a tankot. 
Az igazán szenvedélyes kapcsolatokban sokszor kell tankolni, és ezzel megnő az esélye annak is, hogy rossz üzemanyagot veszünk fel, vagy akár a tankba is pottyanhat egy cukorka. 
Most talán azt gondoljuk, hogy óvatosan kell vezetni, de nem igaz. Egyszerűen csak a megfelelő versenypályát kell választani. Igazán jó és hosszú kapcsolat, talán akkor lesz, ha a szabályok mellett a száguldás kockázata is színesíti azt. Talán néha nem nyerünk semmit egy kapcsolatban, de ez egy igazi önkéntes dolog, nem a nyereség fontos, hanem az érzés, és a részvétel. 
Aztán eljöhet olyan is, amikor a veterán-autónk kezd száguldani, és talán sikerül a versenypályát is megtalálni. Ekkor eszeveszett száguldásunk okozhatja vesztünket, hiszen a kapcsolatokban is mindenki jó, vagy rossz tapasztalatokkal kerül be, és kialakulhat az apróságokra való figyelés rossz szelepbeállításai, és a motor amely eddig elgurulgatott sok ezer kilométert, bármikor besülhet. Ha nem vigyázunk, és minden tökéletesnek látszik, akkor is, vagy a falnak hajthatunk, vagy, ha túl óvatosan vezetünk, akkor kitilthatnak a pályáról.
Talán igazán győztes recept nincsen, de egy biztos: önmagát mindenki szeretheti önzetlenül, de amíg a másikban, csak a jót veszi észre, addig lehet felhőtlen a boldogság, de a rövid pályán sok az éles kanyar. 
Ha már az egymás hibájában is a szeretett embert látjuk, akkor tartós hosszú versenypályát választottunk, és a hibáknak köszönhetően színes izgalmas lesz a száguldás, persze csak addig, amíg csak a tűszelepekbe kerül néha egy szösz-mösz, és nem a fék romlik el a száguldás közben.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése