A szekér


  A szekér nem halad.
  Ennek több oka is lehet, talán megdöglött a ló, vagy nem is volt ló, a lószerszám és a fémcímke maradt utána. tehát ló volt. Talán el kellene adni a szekeret. Ha eladjuk, akkor lesz, aki lovat kössön elé. De mi van, ha annak sincsen lova? Lehet nem is kell hozzá ló? Minden ló nem döglik meg.
  Adjuk el a szekeret.
  Nézzük meg milyen előnyei vannak, kopott kerék, nyikorgó csapágyak, szakadozott kötelek és szíjak: tehát jól bejáratott szekér. Repedezett padló, szálkás ülés és rozsdás futófelület: tehát egyben van, és keveset használt.
  Ha jön egy vásárló, akkor megemlíthetjük, hogy a szekérrel jár munka is. A munka, hogy a szekéren maradnak az utasok, akik fizetnek. A szekér árából aztán fizethetjük, hogy haladjon a szekér.
  Aztán jönnek akik lemaradtak a szekérről, nagy hanggal ellenzik a szekér eladását, hiszen az értük és miattuk állt meg. A ló is miattuk döglött meg. Ők jogot formálnak arra, hogy ne haladjon ez a szekér, bár szeretnék, ha menne a szekér, ha nekik fizetnének érte. A ló befogva, a szekér indulna, de a zab-pénz elfogy mire hasznot hozna a szekér haladása. A vevő eladja a szekeret többért, mint ahogy vette, és tovább hajt egy hintón.
  A szekér pedig nem halad...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése